ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Βουλιάζουν οι πλατείες – Αντίδοτο στην εστίαση βλέπουν τώρα οι ειδικοί.

 



Κοσμοσυρροή σε κεντρικά σημεία της Αθήνας για άλλο ένα Σαββατόβραδο. Οι πλατείες και τα πάρκα καταλήφθηκαν από νέους, που με σύμμαχο τον καλό καιρό συναντιούνται σε μεγάλους, ανοιχτούς χώρους. Ο καιρός το επιτρέπει πια, ενώ η καραντίνα των τελευταίων μηνών φαίνεται ότι έχει κουράσει πολύ τον κόσμο, που βγαίνει από το σπίτι για να βρεθεί σε ανοιχτό χώρο, να περάσει τον ελεύθερο χρόνο του και να μιλήσει. Αυτό το επαναλαμβανόμενο σκηνικό βάζει σε σκέψεις τους ειδικούς, που κρατούν κλειστή προς το παρόν την εστίαση, ότι ίσως πρέπει να επανεξετάσουν το ζήτημα και να επιτρέψουν την επαναλειτουργία των μαγαζιών με μέτρα προστασίας.

Ίσως ήρθε η ώρα, να δοθεί το «πράσινο» φως και να επαναλειτουργήσουν τα μαγαζιά, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στις πλατείες, λένε κάποιοι επιστήμονες, που κατανοούν την αντίδραση του κόσμου ωστόσο δεν συμφωνούν με τον συγχρωτισμό.

Αντιθέτως, υποστηρίζουν ότι, η σταδιακή λειτουργία ορισμένων δραστηριοτήτων με την τήρηση των μέτρων, θα δώσει μια ανάσα στους επιχειρηματίες, ενώ την ίδια ώρα ο κόσμος θα μπορεί να διασκεδάσει, κρατώντας όμως αποστάσεις, αφού θα βρίσκεται στο οργανωμένο και ελεγχόμενο περιβάλλον του καταστήματος, πάντα σε εξωτερικό χώρο. Φυσικά, επιβάλλεται να επιτηρηθεί η τήρηση των κανόνων από τους μαγαζάτορες.

Κοσμοσυρροή σε κεντρικά σημεία της Αθήνας

Χθες Σάββατο, οι κεντρικές πλατείες ήταν κατάμεστες, αφού ο νεαρόκοσμος πέρασε έξω το βράδυ. Η κατάσταση δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη και σίγουρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να διανοηθεί τη δυναμική αντιμετώπισή της από την αστυνομία.

Στην πλατεία Κολωνακίου και στου Ψυρρή, εκατοντάδες νεαροί είχαν συγκεντρωθεί κρατώντας πλαστικά ποτήρια στο χέρι, ενώ στην πλατεία Βαρνάβα η αστυνομική παρουσία είναι τόσο έντονη που πολύ δύσκολα μπορούσε κάποιος να πλησιάσει. Στο Κολωνάκι και στου Ψυρρή οι περισσότεροι είναι χαλαροί, κάθονται σε παγκάκια ή στέκονται όρθιοι πίνοντας το ποτό τους και συζητώντας με την παρέα τους. Άλλοι φορούν μάσκα και άλλοι όχι.

Αντίθετα, στην πλατεία Βαρνάβα, όπου οι συναθροίσεις ήταν πολλές και μεγάλες το τελευταίο διάστημα, η αστυνομία πρακτικά δεν επιτρέπει στους πολίτες να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ στήνονται περιμετρικά μπλόκα και γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι από άνδρες της Ομάδας Οδός για να διακριβωθεί αν οι πολίτες έχουν στείλει μήνυμα στο 13033 και αν τηρούν τα μέτρα.

Περισσότερα από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη, στήνοντας άλλο ένα αυτοσχέδιο πάρτι. Χθες, Σάββατο, δεν υπήρχε DJ, αλλά πολλοί άκουγαν δυνατά μουσική από το ηχοσύστημα το αυτοκινήτου τους.

ΠΗΓΗ.https://xaidarisimera.gr/voyliazoyn-oi-plateies-antidoto-stin/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια